Kindcentrum “de Wielen”

Opvang en onderwijs voor kinderen van 0 – 12 jaar onder 1 dak”

KC de Wielen is gehuisvest in een bijzonder gebouw in een natuurlijke, mooie, groene omgeving. Het gebouw is van buiten en binnen ruim opgezet. Ieder lokaal, op de begane grond, heeft contact met de tuin

Waar staan we voor?

Kinderen ontwikkelen zich van nature. Ze zijn nieuwsgierig en willen steeds iets nieuws leren. Op KC de Wielen stimuleren we de kinderen door ze uit te dagen steeds nieuwe dingen te ontdekken. We houden rekening met de mogelijkheden van de kinderen en gebruiken de omgeving bij het leren.

Natuuronderwijs in eigen tuin

De Wielen heeft het geluk veel natuur en ruimte om het gebouw heen te hebben. Behalve dat er veel ruimte is om te spelen en te sporten hebben we ook een grote schooltuin waarin gespeeld, ontdekt en gewerkt wordt. De kinderen maken van dichtbij alle seizoenen mee. We integreren de natuurlijke omgeving in ons lesprogramma. Daardoor geeft het ons de mogelijkheid om de kinderen op andere manieren te laten “leren leren”. Zo komen zaken aan bod waar in het regulier schoolprogramma geen of minder ruimte voor is. U kunt hierbij denken aan:

-       Samenwerken;

-       Zorg voor elkaar en de natuur;

-       Reken- en taalactiviteiten

-       Zaaien, planten, verzorgen, oogsten, verwerken èn eten van groenten;

-       Creatieve lessen in de tuin.

KC de Wielen - Galamastins 2 – 8925 GZ Leeuwarden – 058 267 53 00 – www.ikc-dewielen.nl – info.dewielen@proloog.nl